Talotekniikka | Aikatalo

Rakenne ja tekniikka

Ilmanvaihto ja jäähdytys

Aikapihan 1. ja 2. kerroksen liikkeitä varten on jäähdytyskone. Jäähdytys toimii kesäaikana 1. ja 2. kerroksen alueella. 3. – 10. kerroksissa on huoneistokohtainen ilmanvaihto. Ilmanvaihto on päällä puoliteholla klo 17:00 – 06:00 välisenä aikana. 3 – 10. kerroksia varten on rakennettu myös jäähdytysjärjestelmä, johon tilojen käyttäjät voivat liittyä omalla kustannuksellaan.

Lämmitys

Kiinteistö on liitetty Helsingin Energia Oy:n kaukolämpöverkostoon. Rakennus lämmitetään ikkunoiden alla sijaitsevilla ämminvesipattereilla. Pattereiden termostaatteja ei saa peittää verhoilla, jolloin termostaatin ympärille jää lämmin ilmapussi. Patterin ja seinän välissä on ilmarako, joka täytyy pitää vapaana, jotta pattereiden luovuttama lämpö pääsee virtaamaan huoneeseen.

Valaistus

Kiinteistön toimisto, teknisissä ja yleisissä tiloissa on suurimmaksi osaksi loiste- ja pienloistelamppuvalaisimia. Sähkötekniikka Yhtiöllä oma muuntamo. Aikatalossa toimivien liikkeiden ja toimistojen sähkölaskutus hoidetaan isännöitsijätoimiston kautta. Omien remonttien suorittaminen Rakennus- ja LVIS-töitä suorittaessa on isännöitsijältä haettava aina aloituslupa.